Vylepšujeme šablony pro dynamický retargeting

17. října 2016

I na základě zpětné vazby od vás jsme nyní přidali možnost používat v bannerech dynamického retargetingu v Skliku větší logo vaší firmy.

Dynamický retargeting (DRTG) v Skliku je maximálně jednoduchý. Pro stávající využití nevyžaduje žádný zásah do retargetingového kódu ani sestavování bannerových šablon. Sklik je sestaví za vás. Součástí bannerů DRTG v Skliku je logo inzerenta. To si Sklik vypůjčuje z profilu inzerenta v katalogu Firmy.cz. Nově teď umožňujeme každému e-shopu nahrát v administraci logo větší, které zabere větší část banneru a udělá jej poutavější pro uživatele.

Nové logo, které je využíváno výhradně pro DRTG, musí splňovat tyto parametry:

  • musí být obrázkové, typografické či kombinované
  • formát PNG o přesném rozměru 200x100px
  • pokud logo nepokrývá celý formát, je nutné použití průhledného pozadí
  • nelze vkládat loga, která porušují autorská práva
  • nelze vkládat koláže či fotografie
  • nelze vkládat loga obsahující informace nebo prvky, které nejsou součástí loga inzerenta dle prezentace na webových stránkách, např. slevy, akce, doprava zdarma, atd.

Pravidla najdete v nápovědě Skliku.

Sklik vkládá do banneru přednostně logo pro dynamický retargeting, pokud ho inzerent nahrál. V případě, že je nemá, zobrazí běžné čtvercové logo formátu 140×140px.

Pozor – nemá-li inzerent nahrané žádné logo, DRTG se nezobrazí vůbec.

drtg_banner_01 Ukázka původního loga

drtg_banner_02 Ukázka nového většího loga

Ještě nové velké a hezké logo nemáte? Přihlaste se do administrace Firmy.cz a nahrajte si ho! Doporučujeme využít maximální možnou kvalitu.

Jak je to s menšími formáty bannerů?

Pokud jste zahlédli v obsahové síti Skliku banner DRTG s malinkým logem vaší firmy, nemusíte se bát. Stávající loga dále nezmenšujeme a nehrozí tak deformace obrázku. Pro některé šablony, kde by nebylo umístění log možné, zobrazujeme faviconu daného webu. Účel favicony je snadná identifikace webu na malém prostoru v prohlížeči a proto slouží i dobře pro branding na malé ploše DRTG banneru.

Faviconu si Sklik půjčuje z webu automaticky, není třeba ji kamkoliv na Seznam.cz nahrávat.

drtg_banner_03 Ukázka s faviconou

Aktuálně se DRTG zobrazuje už na cca 90 % ploch  v obsahové síti Skliku. Očekávejte vyšší počet zobrazení, které souvisí s vyšším počtem prokliků a návštěvností vašeho webu. Denní rozpočty, které vám na DRTG kampaň dostačovaly před měsícem, již dnes stačit nemusí. Zajistěte i s ohledem na začínající vánoční sezónu dostatečnou rezervu v denním rozpočtu tak, abyste se nepřipravovali o zákazníky.

V případě dotazů se neváhejte obrátit na sklik@firma.seznam.cz nebo nám napište do komentářů.

Za celý tým Skliku David Velechovský

Sdílet na sítích